Andere bijeenkomsten

Op deze pagina vind je informatie over al onze andere activiteiten. Bijvoorbeeld de de feestelijke lunch die we maandelijks vieren, onze themaweekenden en het maandelijkse uur van gebed.

Een feestelijke lunch

Iedere tweede zondag van de maand vieren we het Heilig Avondmaal. Bij het avondmaal denken we aan de hand van de symbolen van brood en wijn aan het lijden en sterven van Jezus. Om uiting te geven aan onze onderlinge verbondenheid, delen we na de bijeenkomst een feestelijke lunch met elkaar. Iedereen die wil, neemt wat lekkers mee om van te delen.afbeelding boomhug

Uur van gebed

Iedere vierde maandag van de maand is er van 20.00 tot 21.00 uur een uur van gebed. We bidden voor elkaar en alles wat er in ons dagelijks leven gebeurt. We bidden voor de mensen in onze omgeving, voor de stad en voor alles wat er in de wereld gebeurt. In de even maanden ben je welkom bij Hanneke Vos en in de oneven maanden bij Koos Jonker. Wil je ook meedoen? Stuur dan een mailtje. We laten je dan weten waar je moet zijn.

Themaweekend
Het concept is simpel van opzet: op vrijdagavond bekijken we samen een film. Op zaterdag kun je meedoen aan een themawandeling (bij slecht weer: een gesprek in kroeg). Het gesprek tijdens de wandeling sluit aan bij de film die we hebben gezien. Op zondag wordt tijdens de bijeenkomst aandacht besteed aan de dienst. 
Thema van het vorige themaweekend was: “schuld en boete”. We bekeken de film Troubled Water. Een indrukwekkend drama over vragen rondom schuld en vergeving, over opnieuw beginnen en vertrouwen.
Kijk in de agenda voor de datum van het eerstvolgende weekend. Voor meer info kun je een mailtje sturen.
Veertigdagentijd / stille week

Veertig dagen voor Pasen begint de lijdenstijd. Tijdens deze vastenperiode kun je deelnemen aan een gezamenlijke vastenmaaltijd in de kapel. Vrijwilligers koken een eenvoudige soep. Van het geld dat je die avond niet aan je avondeten besteedt kun je een gift geven voor een goed doel.

In de week voor Pasen organiseren we iedere avond een viering. Tijdens de korte viering zingen we een aantal liederen, wordt een bijbelgedeelte gelezen en gebeden. Op donderdagavond vieren we het Heilig Avondmaal.

Spontane ontmoetingen

We vinden onderlinge ontmoetingen erg belangrijk. Buiten de georganiseerde activiteiten komen gemeenteleden elkaar regelmatig tegen. Bijvoorbeeld om te picknicken in het Goffertpark of om samen “langs ‘s Heren wegen” te fietsen op de racefiets. Ook in deze ontmoetingen willen we gastvrij zijn naar anderen en delen van wat we hebben.

Open deur

Als je ‘s avonds opeens zin hebt in wat kletsen, een spelletje of ‘even hangen’ … wat doe je dan? Als gemeente willen we er samen voor zorgen dat er elke avond een deur openstaat bij iemand. Een plek waar je zomaar binnen kunt vallen. Zonder afspraak of gedoe.we_are_open

[google-calendar-events id=”2″ type=”list” max=”20″]


Zou je een paar keer per jaar zo jouw deur open willen zetten? Mail dan even je (google) account en je krijgt toegang tot de Open Deur agenda.

Lukt het niet om een afspraak toe te voegen? Hier is een handleiding.