Jeugd

Op deze pagina vind je alles wat je wilt weten over ons kinderwerk en de tieneractiviteiten.

Er is iedere zondag veel jeugd. Dat zorgt voor veel spontaniteit en gezelligheid. We vinden het belangrijk dat zij over God leren op een manier die bij hen past. We willen kinderen en jongeren laten zien dat ze erbij horen en dat God van ze houdt!DSC00306

Er is iedere zondag een kinderprogramma

Iedere zondagmorgen is er een speciaal kinderprogramma voor kinderen tot en met groep 8 van de basisschool.  We houden van de onderlinge ontmoeting. Dat is niet alleen iets voor volwassenen, maar ook voor de kinderen.  Onze kinderen zijn in hun straat en op school vaak de enige die naar de kerk gaan. We vinden het daarom belangrijk dat ze op zondag kunnen optrekken met leeftijdsgenoten die hun ervaringen delen.

Eens per jaar gaan de  oudste kinderen samen op ‘kamp’

Samen een weekend weg gaan draagt bij aan het groepsgevoel. De kinderen die mee zijn geweest op het kamp van de ‘verteldienst’ komen enthousiast terug. Ze hebben zichtbaar genoten van elkaar en van het programma dat de bovenbouwleiding heeft georganiseerd. De leiding van de bovenbouw kan je meer informatie geven.

Op het sterrenfeest vieren kinderen uit heel Nijmegen feest

Iedere maand organiseren vrijwilligers uit onze gemeente een Sterrenfeest in samenwerking met mensen uit de Parousia Gemeente uit Wijchen en de Nijmeegse Kerk van de Nazarener. Op het sterrenfeest wordt gezongen, gespeeld en geknutseld. De feestleiding brengt de boodschap van de Bijbel op een manier die voor kinderen goed te begrijpen is. Het Sterrenfeest is in het gebouw van de Kerk van de Nazarener, de Gildekamp 60.02. Kijk voor meer informatie op de Sterrenfeest website.

Tieners

Ben je tussen de 12 en 19? Ook dan ben je van harte welkom in onze bijeenkomsten. Ook zijn er tal van andere plekken waar je andere jonge christenen kunt ontmoeten. Of waar je samen op zoek kunt naar wat je gelooft.

Leer God kennen samen met onze tieners

We komen samen met alle tieners uit de NGK Nijmegen. We leren meer over ons geloof, de Bijbel en over elkaar. Allerlei thema’s komen aan bod: van ‘waarom stierf Jezus?’ tot ‘geneest God nog steeds?’ en ‘ben ik anders dan mijn niet-christelijke vrienden en vriendinnen?’. Lijkt het leuk om eens mee te doen? Stuur ons gerust een bericht.

Kijk ook eens bij InterTeen of Teens of God

InterTeen is een christelijke jongerenbeweging . Met events, projecten en teams geven ze jongeren de ruimte om hun geloof positief uit te leven. Teens of God (beter bekend als ToG) is een gezellige, christelijke tienergroep uit Nijmegen.

Er komen tieners uit verschillende kerken. Bijvoorbeeld Parousia Wijchen, Berea Nijmegen, Jozua Nijmegen, PKN Nijmegen en natuurlijk ook uit de NGK Nijmegen. Bekijk ook eens de facebookpagina van ToG of van Interteen. Leuk als je ook eens komt kijken!

De komende tijd zijn er de volgende activiteiten:

Abonneer jezelf op de ToG Google calender.