Nieuwe Alpha van start!

Nieuwe Alpha van start!

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die ook in ngk · nijmegen wordt aangeboden. Wereldwijd hebben ruim 24 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd.

In Malden of Nijmegen (afhankelijk van de inschrijvingen) gaat op 12 maart een Alpha van start. In dertien interactieve en gezellige bijeenkomsten (inclusief een weekend en een introductieavond) ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luisteren de Alpha-deelnemers naar een kort, inspirerend verhaal. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de Alpha-deelnemers doorpraten in kleine gespreksgroepen.

De cursus is gratis en vrijblijvend en geeft de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. Er is ruimte voor alle vragen.

Alpha verzorgen wij als ngk · nijmegen samen en daarom vragen we om jullie inzet: Wil je een avond koken, een kort verhaal voorbereiden, weet je iemand die mee wil doen of wil jezelf mee doen, neem dan contact op met het Alpha team: ngkalpha@gmail.com. Wij hopen dat onze inbox snel vol zit! Meer weten? kijk hier!

Harm-Jan Schuurman, Hester Schuurman, Corrado Ruta, Corina Smit, Wouter van der Spek, Elisa van Ee

kerstgezinsdienst

“Eer aan God in de hoogste hemel en vrede op aarde voor alle mensen die Hij liefheeft”

tekening: Hanne Snel

Benieuwd hoe die vrede eruit ziet?

Droom mee tijdens de kerstdienst op 25 december, 11:30 uur, Steenbokstraat 86, Nijmegen

 

#dankdag

#dankdag was vandaag trending op twitter. Ook buiten de muren van de kerk laten mensen zien wat het is om dankbaar te zijn. In het woordveld hieronder zien jullie waar we als ngk · nijmegen -peoples God dankbaar voor zijn (thnx voor het massale invullen) :-).

Mooi om te lezen hoe we met zijn allen dankbaar zijn voor soms hele vanzelfsprekende dingen. Het zet ons in deze gejaagde tijd toch even stil bij alles wat we ontvangen. Of zoals een voorganger mij ooit zei: “als God knipoogt moet je wel kijken”. Laat onze dankbaarheid dan ook direct een oproep zijn om onze handen uit te strekken naar diegenen die niet dankbaar kunnen zijn om voor ons soms vanzelfsprekende (en mooie) dingen. Laten we delen van onze welvaart (voedselbank?), delen van onze tijd (iemand uitnodigen om bij jou thuis onderdeel te zijn van het gezin?) of verzin iets(!), zodat onze dankbaarheid zich vermenigvuldigt! En dat #dankdag realiteit wordt in de wereld om ons heen :-).

– Roel –