De kerk proeven? Dat kan!

De kerk proeven? Dat kan komende zondag 16 september!


Je bent van harte welkom bij de ngk · nijmegen voor de kerkproeverij. De proeverij begint om 11:30 uur aan de Maranatha kerk aan de Steenbokstraat 86 in Nijmegen. Het is een samenkomst net als de samenkomsten die we wekelijks hebben zodat je een idee hebt waarom we ons graag laten inspireren en elkaar ontmoeten en God zoeken. Fijn als je mee wilt proeven, misschien smaakt het naar meer!

Church at the park: 19 augustus

Komende zondag alweer de 2e editie: Church at the Park! We gaan naar het Goffertpark om daar de dienst te beleven en samen te lunchen. We beginnen rond 11.30. De locatie in de Goffert is makkelijk te bereiken, het is aan een asfaltpad, zie de link. Het is op vijf minuten fietsen van de kerk.

Ook is er zoals gewoonlijk crèche, we hebben een paar mooie bomen met schaduw uitgezocht voor de kleintjes. Even verderop zal er kinderverteldienst zijn.

Het wordt vast weer een geweldige ervaring. Dus neem je mooiste kleedje mee, een goed gevulde picknickmand, bordjes, badmintonrackets, vliegers, strandballen, gitaar, wijntje en een parasolletje ter bescherming van je bolletje.

 

 

Church at the Park: 5 augustus

Komende zondag gaat het gebeuren, Church at the Park! We gaan naar het Goffertpark om daar de dienst te beleven en samen te lunchen.De locatie in de Goffert is makkelijk te bereiken, het is aan een asfaltpad, zie de link. Het is op vijf minuten fietsen van de kerk.

Ook is er zoals gewoonlijk crèche, we hebben een paar mooie bomen met schaduw uitgezocht voor de kleintjes.

Het wordt vast een geweldige ervaring. Dus neem je mooiste kleedje mee, een goed gevulde picknickmand, bordjes, badmintonrackets, vliegers, strandballen, gitaar, wijntje en een parasolletje ter bescherming van je bolletje.

PS. Kun je het niet vinden? Er staan NGK’ers aan de Slotemaker de Bruineweg, tussen de Kinderboerderij en de Muziektent, om je de weg te wijzen.

PS2. Vanwege de droogte doen we geen BBQ. Neem voldoende water mee!

Church in the Park

ngk · nijmegen gaat verhuizen! We verlaten de veilige muren van de Maranathakerk en gaan naar de Goffert om daar God te prijzen en samen te lunchen en BBQ’en!

Voor twee zondagen: 5 en 19 augustus.

Inspiratie is de doop van Inge aan de Waal. Het voelde oorspronkelijk en mooi, kerk te zijn onder een open hemel, zoals Jezus dat ook deed. De lunch na tijd was gezellig en ging lang door. Veel mensen zeiden dat het zo wel vaker mocht. Vandaar, Church in the Park, een Dienst zonder Grenzen!

Het wordt vast een geweldige ervaring. Dus neem je mooiste kleedje mee, een goed gevulde picknickmand, badmintonrackets, vliegers, strandballen, gitaar, wijntje, een parasolletje ter bescherming van je bolletje, en – als je nog wat over hebt – goed weer.

Zomerse groetjes, Elsbeth, Jeremy, Sander, Diederick en Wouter

Mannenavond – vrijdag 29 juni

Er komt weer een mannenavond.  Dit keer iets anders dan we gewend zijn, maar wees niet ongerust, de ingrediënten van een kampvuur en een goede rookworst blijven behouden!

Op vrijdagavond 29 juni beginnen we rond 20.00 op het terrein van scouting aan de Kwakkenbergweg 10 in Nijmegen (naast Rustoord). Vanaf 19.45 is er koffie.

Wat we precies gaan doen blijft nog even afwachten, maar met elkaar wordt het vast leuk! Wil je ‘s nacht buiten blijven slapen, dan kan dat ook. Wil je mee, geef je dan op voor woensdag 27 juni.

Wat neem je mee?
-Iets te snacken/drinken voor jezelf en iemand anders.
-Wat euro’s voor de onkosten. (Mocht je het minder breed hebben of juist geld over hebben, dan valt daar natuurlijk van af te wijken.)
-Voor degenen die blijven slapen: kampeerspullen.

Opgeven bij: Dennis, Diederick, Eelke, Thomas en Arné

Pinksteren: belijdenis-doop-picknick

Pinksterzondag 20-05-2018 – De vijftigste dag na Pasen, de Heilige Geest is neergedaald.

Aanstaande zondag zal om meerdere redenen een bijzondere dag worden. In onze pinksterdienst zullen 4 personen belijdenis van hun geloof afleggen, waarna we samen naar de Spiegelwaal gaan om één van hen te dopen. Aansluitend gaan we daar lunchen.

Praktisch gezien ziet de dag er dan zo uit:

11.30 bijeenkomst in maranthakerk
~13.00 met de fiets of auto naar de Spiegelwaal
~13.30 dopen in de Spiegelwaal (Lentse Warande)
~13.45 lunch op waalstrandje

Wanneer iedereen een eigen lunch en thermosfles meeneeemt, komen we een heel eind. Een paar kringen is gevraagd wat extra mee te nemen zodat we ook kunnen delen met onze gasten bij de lunch. Daarnaast, neem ook je eigen picknickspullen mee (kleedje, bekers, etc.) voor de lunch op het waalstrandje bij de Spiegelwaal. Zoals het er nu naar uitziet, werkt het weer dit keer mee!

Vanaf de Maranthakerk gaan we op eigen gelegenheid naar de dooplocatie. Er is parkeergelegenheid rond de Lentse Warande.

 

route:
fiets: https://goo.gl/maps/PvvzCxcKyUF2
auto: https://goo.gl/maps/LDvghNVaCNG2

Hemelvaart – viering en picknick: afgelast!

Helaas, helaas, de weersvooruitzichten morgenochtend tijdens onze geplande buitenviering zijn dusdanig (te nat, te koud), dat we besloten hebben de buitenbijeenkomst morgen NIET door te lasten gaan. Mocht je iemand spreken, vertel het door!

De eerstvolgende kans om elkaar weer allemaal te zien is aanstaande zondag 11:30, in onze zondagse viering in de Maranathakerk (met dak boven ons hoofd dus). Tot dan!

Hemelvaart – viering en picknick

Toen Jezus was opgestaan uit het graf hadden zijn volgelingen even tijd nodig om aan het idee te wennen dat Hij weer leeft. Maar al snel moesten ze opnieuw afscheid van Hem nemen: Jezus gaat naar zijn Vader in de hemel. Zijn werk op aarde is klaar.

Dat vieren we op donderdag, 10 mei 2018. We gaan zingen, bidden, lezen uit de Bijbel en het met elkaar hebben over hemelvaart. We beginnen om 10.30 uur. Leuk om bij te zijn! We sluiten af met een gezellige picknick/lunch. We verzamelen op een veld op de „Kopse Hof” (zelfde plek als vorig jaar, voor wie er toen bij was). Als je met de auto komt, kun je die parkeren aan het eind van de Kopseweg ofTraianusstraat. Loop dan door het klaphek en volg de richting van de blauwe pijlen; die leiden je naar de goede plek. We hopen velen van jullie daar te ontmoeten!