#dankdag

#dankdag was vandaag trending op twitter. Ook buiten de muren van de kerk laten mensen zien wat het is om dankbaar te zijn. In het woordveld hieronder zien jullie waar we als ngk · nijmegen -peoples God dankbaar voor zijn (thnx voor het massale invullen) :-).

Mooi om te lezen hoe we met zijn allen dankbaar zijn voor soms hele vanzelfsprekende dingen. Het zet ons in deze gejaagde tijd toch even stil bij alles wat we ontvangen. Of zoals een voorganger mij ooit zei: “als God knipoogt moet je wel kijken”. Laat onze dankbaarheid dan ook direct een oproep zijn om onze handen uit te strekken naar diegenen die niet dankbaar kunnen zijn om voor ons soms vanzelfsprekende (en mooie) dingen. Laten we delen van onze welvaart (voedselbank?), delen van onze tijd (iemand uitnodigen om bij jou thuis onderdeel te zijn van het gezin?) of verzin iets(!), zodat onze dankbaarheid zich vermenigvuldigt! En dat #dankdag realiteit wordt in de wereld om ons heen :-).

– Roel –

ngk out of the box – 11 november 2018

Op zondag 11 november gaan we bijzondere samenkomsten organiseren. De PKN maakt gebruik van onze kerktijd in de Maranathakerk vanwege het afscheid van een predikant. Wij gebruiken de gelegenheid om uit ons comfortabele gebouw, naar buiten te gaan, Nijmegen in: NGK out-of-the-box.

We verdelen ons over verschillende vormen van bijeenkomsten. Je kunt kiezen en je inschrijven waar je naar toe gaat. Alles is geschikt om vrienden bij mee te nemen en zo met elkaar geloofsverhalen te delen. Kijk goed: starttijden verschillen.

ngk@home: Tijdens een fietstocht langs verschillende adressen houden we korte samenkomsten bij mensen thuis. We drinken koffie en thee, delen het woord, zingen een lied en overdenken. We eten een soepje en een zelf meegebrachte lunch en d.m.v. een spel luisteren we op een ongedwongen manier naar elkaar en bespreken we levensvragen.
> locatie startpunt, Cavaljestraat 26
> olv Hans Oolbekkink
> 11:30 uur

ngk@home for families: speciaal voor gezinnen met jonge kinderen is er een samenkomst bij Theehuis Bloesem. We drinken een kopje koffie/thee of limonade. Daarna gaan we lekker met de kleintjes wandelen. We eindigen de wandeling weer bij Bloesem Theehuis, waar een kinderboerderij is. We lunchen daar met elkaar en de kinderen kunnen er heerlijk spelen. Tijdens de lunch is er tijd om met elkaar in gesprek te gaan over hoe we in de praktijk handen en voeten geven aan ons geloof.
> locatie: Wooijstraat 4a, Herpen
> olv Jopie en Rom van Drongelen
> 10:00 uur

ngk@nature: Verwondering wandeling in de natuur. Door een stille wandeling door de natuur verwonder je je over de schepping en de schepper ondersteund door woorden van een oude Psalm.
> Locatie start Parkeerplaats Beukenlaan, Heumensoord (Nijmegen)
> olv Nico Bubberman
> tijd 11:30

ngk@move: Speciaal top voor tieners! Liefde, groei en oog voor elkaar, daar draait alles om bij Move. Hoe kan je op een positieve manier wat bijdragen in wijken in Nijmegen? Door plekken van plezier, gezelligheid, openheid en saamhorigheid te bouwen in Nijmegen door sportactiviteiten!
> locatie: Kruidenstraat 297, 6515 HP Nijmegen
> olv Thomas Coenders
> 12:00 uur

ngk@thepub: in Nijmegen staat een oeroud pelgrimshuis, wat later niet alleen als klooster diende, maar ook als commanderie en zelfs als Waalse kerk. Nu is het Commanderie van Sint Jan het brouwerscafe De Hemel. Waar kan je beter met elkaar in gesprek, met behulp van een spel, over geloof, God, de toekomst en de samenleving?
> locatie: brouwerijcafe De Hemel
> olv Diederick Eikelboom
> 15:00 uur

Geef je op zondag 4 november na de kerkdienst of stuur een berichtje. Mocht je per vergissing gewoon naar de Maranathakerk komen, dan wachten we je daar op en kan je meedoen met de NGK@home fietstocht langs de huizen.

Of laat hier even weten waar we je kunnen verwachten:

Onderweg naar 1 kerk?

Dit is een filmpje van de regiegroep eenheid NGK – GKV om het proces wat gaande is te promoten. We nodigen jullie uit een mening te vormen!

Korte film over herenigingsproces GKv en NGK

Wat ons betreft kiest het filmpje een lijn in waarin we onszelf niet herkennen. Natuurlijk zijn wij voor eenheid tussen (alle) kerken. Maar niet exclusief tussen deze twee kerken, juist met gereformeerden, katholieken, evangelischen, Oosters orthodoxen en nog veel meer. Streven naar geestelijke eenheid tussen kerken in veel breder perspectief. Niet gemotiveerd door sentimenten van een breuk die een groot deel van betrokkenen uit de kerken niets meer zegt.

Wij zouden willen oproepen om te zoeken naar organische creatieve vormen waarin christelijke gemeenschappen elkaar versterken. Laten we vooral een veelzijdig, inclusief en kleurrijk gezelschap van gelovigen zijn. En zo de boodschap van liefde brengen, betekenisvol en middenin onze stad en samenleving.

1 / 3 = -20

Ongeveer een derde van onze gemeente onder de 20 jaar. Wat een zegen! Maar in een tijd waarin het steeds ongewoner is om te geloven en naar de kerk te gaan is het goed om samen na te denken over hoe we met deze zegen omgaan. Welke plek heeft de jeugd in onze gemeente? Hoe zorgen we ervoor dat zij zich onderdeel voelen van onze gemeenschap? Hoe kunnen wij hen dicht bij God brengen?
Om deze reden willen we samen in gesprek over welke plek de jeugd heeft in onze gemeente van alle leeftijden. 
Daar starten we 25 oktober aanstaande mee met een bezinningsavond onder leiding van Martine Versteeg van het NGK-Jeugdwerk.
Deze avond is onderdeel van een groter traject waarin we onder begeleiding van het NGK- Jeugdwerk onze gemeente verder willen ontwikkelen op dit vlak. Het is mooi om vooruit te kijken hoe wij samen op kunnen trekken en jongeren kunnen stimuleren in groei en ontwikkeling als kinderen van God.
Wanneer: Donderdag 25 oktober aanstaande
Waar: Maranathakerk (Steenbokstraat 86, Nijmegen)
Tijd: 19:45 inloop, 20:00 start van de avond
Opgeven is niet nodig. Ben je jong, oud, heb je kinderen of juist niet, student of met pensioen, iedereen is van harte welkom! Het lijkt ons mooi om samen met jullie in gesprek te gaan over dit mooie thema.

De kerk proeven? Dat kan!

De kerk proeven? Dat kan komende zondag 16 september!


Je bent van harte welkom bij de ngk · nijmegen voor de kerkproeverij. De proeverij begint om 11:30 uur aan de Maranatha kerk aan de Steenbokstraat 86 in Nijmegen. Het is een samenkomst net als de samenkomsten die we wekelijks hebben zodat je een idee hebt waarom we ons graag laten inspireren en elkaar ontmoeten en God zoeken. Fijn als je mee wilt proeven, misschien smaakt het naar meer!

Church at the park: 19 augustus

Komende zondag alweer de 2e editie: Church at the Park! We gaan naar het Goffertpark om daar de dienst te beleven en samen te lunchen. We beginnen rond 11.30. De locatie in de Goffert is makkelijk te bereiken, het is aan een asfaltpad, zie de link. Het is op vijf minuten fietsen van de kerk.

Ook is er zoals gewoonlijk crèche, we hebben een paar mooie bomen met schaduw uitgezocht voor de kleintjes. Even verderop zal er kinderverteldienst zijn.

Het wordt vast weer een geweldige ervaring. Dus neem je mooiste kleedje mee, een goed gevulde picknickmand, bordjes, badmintonrackets, vliegers, strandballen, gitaar, wijntje en een parasolletje ter bescherming van je bolletje.

 

 

Church at the Park: 5 augustus

Komende zondag gaat het gebeuren, Church at the Park! We gaan naar het Goffertpark om daar de dienst te beleven en samen te lunchen.De locatie in de Goffert is makkelijk te bereiken, het is aan een asfaltpad, zie de link. Het is op vijf minuten fietsen van de kerk.

Ook is er zoals gewoonlijk crèche, we hebben een paar mooie bomen met schaduw uitgezocht voor de kleintjes.

Het wordt vast een geweldige ervaring. Dus neem je mooiste kleedje mee, een goed gevulde picknickmand, bordjes, badmintonrackets, vliegers, strandballen, gitaar, wijntje en een parasolletje ter bescherming van je bolletje.

PS. Kun je het niet vinden? Er staan NGK’ers aan de Slotemaker de Bruineweg, tussen de Kinderboerderij en de Muziektent, om je de weg te wijzen.

PS2. Vanwege de droogte doen we geen BBQ. Neem voldoende water mee!

Church in the Park

ngk · nijmegen gaat verhuizen! We verlaten de veilige muren van de Maranathakerk en gaan naar de Goffert om daar God te prijzen en samen te lunchen en BBQ’en!

Voor twee zondagen: 5 en 19 augustus.

Inspiratie is de doop van Inge aan de Waal. Het voelde oorspronkelijk en mooi, kerk te zijn onder een open hemel, zoals Jezus dat ook deed. De lunch na tijd was gezellig en ging lang door. Veel mensen zeiden dat het zo wel vaker mocht. Vandaar, Church in the Park, een Dienst zonder Grenzen!

Het wordt vast een geweldige ervaring. Dus neem je mooiste kleedje mee, een goed gevulde picknickmand, badmintonrackets, vliegers, strandballen, gitaar, wijntje, een parasolletje ter bescherming van je bolletje, en – als je nog wat over hebt – goed weer.

Zomerse groetjes, Elsbeth, Jeremy, Sander, Diederick en Wouter