Paasproject 2018


Op de berg Sion moet iedereen juichen in Jeruzalem moet iedereen vrolijk zijn want jullie koning komt er aan. Hij is rechtvaardig en hij overwint zijn vijanden. Hij is vriendelijk en hij rijdt op een jonge ezel.


’s Avond ging Jezus samen met de leerlingen aan tafel. En hij zei: ‘Hier heb ik naar verlangd. Ik wilde samen met jullie de paasmaaltijd vieren voordat mijn lijden begint.

Luister goed naar mijn woorden zegt Jezus: “Een van jullie zou mij uitleveren.”

Op een dag gaat Judas, een van de twaalf apostelen, naar de hogepriester. Hij vraagt: ‘Wat krijg ik als ik Jezus aan u overlever?’ De hogepriester geeft hem dertig zilverstukken. Vanaf dat ogenblik zoekt de hogepriester een geschikt moment om Jezus te arresteren.

Jezus ging met de leerlingen naar een plek die Getsemane heette. Hij zei tegen de leerlingen ik ga daar verderop bidden. Blijf hier wachten tot ik terugkom en blijf wakker. Ik houd het niet meer uit van verdriet. Vannacht zullen jullie mij allemaal in de steek laten. Want God zeght in de heilige boeken: “Ik zal de herder doden en de schapen van de kudde zullen alle kanten oprennen.”

En Jezus zei: “Kom we moeten gaan, de man die mij gaat uitleveren is dichtbij. Terwijl Jezus dat zei kwam Judas er aan. Hij had een grote groep mannen bij zich met zwaarden en stokken.

Toen het ochtend geworden was, namen alle priesters en leiders van het volk een besluit. Ze besloten dat jezus gedood moest worden. Ze lieten hem vast binden namen hem mee en brachten hem bij Pilates. De Romeinse bestuurder.Toen zei Pilates: “Maar hij heeft toch niets verkeerds gedaan?” Maar de mensen begonnen nog harder te roepen hij moet aan het kruis. Pilates merkte dat de dingen die hij zei niet hielpen. Het volk leek juist in opstand te komen. Daarom pakt hij wat water en waste zijn handen. Toen zei hij: “Ik ben onschuldig aan de dood van deze man, jullie zijn verantwoordelijk!”

Toen brachten de soldaten Jezus weg om hem aan het kruis te hangen. Ze kwamen bij de plaats die Golgota heet, die naam betekend schedelplaats. Toen hingen de soldaten Jezus aan het kruis. Daarna verdeelden ze zijn kleren door er om te loten. Boven Jezus hoofd hingen ze een bordje waarop stond: “Dit is Jezus, de koning van de Joden.”

 

 

 

 

(door: tienergroep “Connect” ngk · nijmegen, 25-3-2018)

Woensdag 14 maart: biddag

“10.000 redenen”

Woensdag 14 maart 2018 is het ‘biddag voor gewas en arbeid’. Een moment om stil te staan bij alles wat we van Hem ontvangen.

In een korte viering, belijden we onze afhankelijk van God,  in alles wat Hij ons geeft. De viering vindt plaats in Malden, in het huis van Rene en Elisa van Ee, aan de Bosweg 1.  (Parkeren op de Zwenkgras).

The sun comes up, it’s a new day dawning, it’s time to sing Your song again
Whatever may pass, and whatever lies before me. Let me be singing when the evening comes
Bless the Lord, O my soul, O my soul. Worship His holy name

Happietaria opent 14 februari haar deuren!

Happietaria Nijmegen is een pop-up restaurant dat volledig mogelijk gemaakt wordt door studenten, vrijwilligers en sponsoren. De opbrengst van de restaurants gaat naar een ontwikkelingsproject van de organisatie ZOA in Ethiopië.

Happietaria team 2018
Happietaria team 2018

“Als christelijke studenten in Nijmegen geloven wij dat wij onze medemens niet uit het oog moeten verliezen en dat het onze taak is om uit te kijken naar mensen in nood.”

Een tafeltje reserveren? Ga dan snel naar https://www.happietarianijmegen.nl

Introductieavond Alphacursus: 27 februari

Op dinsdagavond 27 februari 2018 organiseren we weer een Alpha intro-avond. Tijdens deze avond ontdek je of Alpha iets voor jou is. Maak kennis met ons en andere deelnemers; zoekers, gelovigen, ongelovigen, ietsist, student, werkend, oud of jong, iedereen is welkom!

De locatie is een prachtig herenhuis in het centrum van Nijmegen. Elke avond begint met een lekkere maaltijd. Na het eten luister je naar een inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen.

Meer weten:  Alle informatie over onze Alpha cursus in  Nijmegen is hiet te vinden.

Of meld je direct aan:

mijn naam

(ik ben: manvrouw)

mijn email

mijn adres

mijn postcode en woonplaats

mijn telefoonnummer

mijn mobiele telefoonnummer

mijn geboortedatum

Ik kom naar de introductieavond

Ik meld me direct aan voor de Alphacursus

ik wil graag meer weten. (In de opmerkingen kun je eventueel je specifieke vraag stellen).

overige opmerkingen

Kom en kijk verder!

Maandag, eerste kerstdag, vieren we het feest van Jezus’ geboorte! De feestelijke kerstdienst begint om 11.30 uur in de Maranathakerk, waar Koos dieper in zal gaan op het kerstthema ‘Kom en kijk verder’. Iedereen is van harte welkom en nodig vooral ook je

buren, vrienden en collega’s uit voor een nog mooier feest! Kerst is in de NGK een gezinsdienst, dus alle kinderen zijn er ook bij. We zien uit naar een mooie dienst met elkaar.

michazondag: de knop om

michazondag 2017: de knop om
Klimaatverandering, moeten we ons daar (als christenen) ook al druk om maken? Op zondag 29 oktober zal onze bijeenkomst in het teken staan van de Michazondag. Dit jaar is het thema ‘de knop om’. Centraal staat de tekst uit Psalm 24:1 Van de Heer is de aarde en alles wat er leeft, van hem is de wereld en ieder die er woont. Wat heeft zorg voor de ander en zorg voor de schepping te maken met onze levensstijl?

startweekend 23-24 september

thuis bij God

Zaterdag 23 september

  • 13:30 – fietstocht naar Heumen
  • 15:30 – diverse activiteiten
  • 17:00 – presentaties ngk · nijmegen teams
  • 18:00 – barbecue
  • 20:00 – kampvuur

Zondag 24 september

  • 11:00 – kerkdienst
  • 13:00 – groepsfoto
  • – ‘Pitches’ kringen
  • 13:45 – ngk · nijmegen taarten & salades wedstrijd