Ga de uitdaging online aan!

Wat is Alpha?

Alpha Online is een serie van gesprekken waarin je samen op zoek gaat naar de zin van het leven, spiritualiteit en geloof vanuit een christelijke perspectief. We willen daarbij een open houding aannemen zodat het interessant is voor zowel atheïsten, sceptici en andere zoekenden die nieuwsgierig zijn naar geloof en samen met nieuwe vrienden op zoek willen gaan naar de diepere vragen van het leven.

Ben je benieuwd? Volg dan de eerste avond van Alpha Online: een gezellige avond waarbij je kan kijken of Alpha wat voor jou is. Kijk hieronder wanneer de eerste avond is.

Hoe werkt het?

De eerste avond en de avonden daarna volgen eenzelfde volgorde:

Welkom – Vanaf 8 uur is de introductie en kan je online nieuwe mensen ontmoeten.

Kijk de video – Elke Alpha avond kijken we een filmpje van 25 minuten die dieper op een thema ingaat. In plaats van alles voor te kauwen zijn deze filmpjes ontwikkelt om vragen op gang te brengen en duik je in de grote geloofs-onderwerpen als: Wie is Jezus? En Hoe kun je geloven? Je kijkt elke week het filmpje zelf vanuit huis met de link die we je toesturen.

Discussie – Nu begint het pas echt; het moment om jouw vragen op tafel te leggen. Afhankelijk van de groepsgrootte word je ingedeeld in een online groepje waar je met elkaar gedachtes en gevoelens over geloven deelt. Je mag zo veel of weinig delen als je zelf wilt.

Data en tijden

Doe mee met de eerste sessie: die begint op dinsdag 14 september 2021, om 8 uur. We zijn om uiterlijk half 10 klaar. In totaal zijn er 11 cursusavonden en een weekend.

Meld je aan via het formulier hieronder en we sturen je de link en wat info toe voor de eerste avond.

Overige informatie

Kosten : de cursus is gratis en als je meedoet krijg je van ons een welkomstpakketje thuisgestuurd.

Meer dan 29 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 300.000. Alpha wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen. Wil je meer weten over Alpha, bezoek dan ook eens de landelijke website: www.alpha-cursus.nl

Heb je vragen of wil je je alvast opgeven voor Alpha? Neem contact op met Elisa van Ee of via alpha.nijmegen@ngk.nl.

Aanmelden kan ook via het formulier:

  mijn naam

  (ik voel me: manvrouw)

  mijn email

  mijn adres

  mijn postcode en woonplaats

  mijn telefoonnummer

  mijn mobiele telefoonnummer

  mijn geboortedatum

  Ik kom naar de introductieavond

  Ik meld me direct aan voor de Alphacursus

  ik wil graag meer weten. (In de opmerkingen kun je eventueel je specifieke vraag stellen).

  overige opmerkingen